ZAGREB HOCKEY CAMP

29.06. - 04.07.2020.

Boys & Girls

10 - 15 years old

Zagreb Hockey Center

ZAGREB HOCKEY CAMP

29.06. - 04.07.2020.

Boys & Girls

10 - 15 years old

Zagreb Hockey Center

ZAGREB HOCKEY CAMP

Background story

Mladen Ličina

MLADEN LIČINA, mag. cin
Osnivač i organizator Zagreb hockey camp-a

Diplomirao sam Sportski Menadžment na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2015. godine, ali sve je ipak počelo 10 godina ranije kada sam kao trener počeo raditi u Hokej klubu Zrinjevac na nagovor Siniše Peranića, glavnog trenera kluba i tvorca najtrofejnije ženske generacije u povijesti hokeja na travi. I ta odluka će se pokazati ključnom u odabiru mog životnog puta i karijere.

Već nakon prve godine rada dobio sam svoju prvu trenersku licencu (diplomu, osposobljenje za rad) pohađajući trenerski tečaj na kampu u Beču gdje smo naučili ovladavati osnovnim metodskim vještinama, od planiranja do provedbe hokejaških treninga.

Iste godine radio sam selekciju u OŠ Josip Račić gdje sam sakupio prvu šačicu djece, a ono što je lijepo vidjeti da su neki od njih i danas u ovom prekrasnom sportu (Premilovac, Bedenko, Mršić, Grafina).

2007. godine upisao sam Kineziološki fakultet u Zagrebu, gdje upoznajem mnoge sportaše i profesore/trenere iz drugih sportova koji su također utjecali na moj opus i smjer razvoja. Kondicijska priprema sportaša i stjecanje znanja iz tog područja su postali moj primarni interes u narednim godinama.

Već 2011. iako sam za takav trenerski posao bio iznimno mlad, Siniša Peranić imao je ponovno povjerenja u mene te sam kao kondicijski trener pripremao seniorsku žensku ekipu Hokej kluba Zrinjevac. Rezultat odličnog rada bio je ulazak ekipe u B-skupinu dvoranskog hokeja, odnosno top 10 ženskih klubova u Europi.

Mladen Ličina
Mladen Ličina

U međuvremenu ušao sam u jedan drugi sport u kojem sam imao prilike raditi sa najboljim elitnim sportašima na svijetu, gdje sam stekao mnoga znanja kako u kondicijskoj pripremi, ali i u logističkom i organizacijskom smislu, od rada i funkcioniranja saveza, koordinaciji i suradnji između klubova itd. Vjerujem kako sam izuzetno bitnu ulogu u tom sportu.

Radom u sportu naprednije organizacije funkcioniranja uvidio sam što sve nedostaje „mom“ hokeju i što bi se moglo dodatno napraviti u smislu poboljšanja kvalitete hokeja u Hrvatskoj. Iako moram priznati kako hokej na travi u Hrvatskoj u zadnjoj dekadi vidno napreduje i broj djece po klubovima je već znatno nadrastao hokejašku infrastrukturu.

Želja za nekim mojim doprinosom kvaliteti „mog“ sporta uz stečena znanja i iskustva donijela je na ljeto 2018. godine ideju za stvaranjem Zagreb Hockey Camp-a. Promatrajući hokej u Hrvatskoj uvidio sam kako takvog sadržaja poput kampova kod nas nema, a naše hokejašice i hokejaši odlaze uglavnom u Nizozemsku na svjetski poznati Sportways kamp.

Iako su me mnogi odgovarali od ideje rekavši kako takav kamp kod nas ne može uspjeti ponajviše zbog ogromnih organizacijskih i logističkih troškova kao i samo cijene kampa koja bi mogla odbiti većinu djece. Ali vjerovao sam kako će ipak hokejaši i njihovi roditelji prepoznati kvalitetu i vrhunski sadržaj za koji im neće biti teško izdvojiti i nešto više sredstava koji su opet znatno manji nego cijene aranžmana u Sportways kampovima.

Prelomio sam i odlučio potpuno samostalno krenuti u tu avanturu i veliki poduhvat vjerujući kako mogu stvoriti dodatnu vrijednost i sadržaj u hokeju na travi u Hrvatskoj.

Troškovi ulaganja, bit ću iskren, bili su poprilično veliki, što je i za očekivati kada krećete od nule sa takvim kapitalnim projektom. Od vizualnog identiteta, izrade loga, grafičkog dizajna, boja, priprema letaka, plakata, nabavke opreme i svega potrebnog za održavanjem kampa. Pazilo se i promišljalo baš o svakoj sitnici.

Mladen Ličina
Mladen Ličina

Za osmišljavanje i dizajn cijelog vizualnog identiteta kampa zadužen je bio grafički dizajner Filip Jurković i njegova firma „the Moon project“ napravivši odličan posao. Video produkciju i montažu povjerio sam Kreši Šariću koji se još jednom pokazao kao izuzetan majstor u svome poslu.

Sa vlasnikom restorana „Pri Vujči“ gospodinom Jambešićem slagao sam jelovnike primjerene za naše sportaše. Hrana je trebala biti izuzetno kvalitetna i pazilo se na kvalitetan unos makronutrijenata zbog povećanih trenažnih aktivnosti.

U početnim koracima nije smjelo biti nikakve greške jer prvi kamp je ogledalo nastavka projekta, a koliko je bilo uspješno najbolje govore upiti za sudjelovanjem na drugom izdanju sa svih strana.

Prije svega moram napomenuti kako sam izuzetno ponosan što sam stvorio jedan novi sadržaj, novu vrijednost u hrvatskom hokeju na travi i hvala svima koji su u ovome na bilo koji način pomogli i omogućili da ovo ostvarimo. Smatram da je ovaj kamp dobra stvar za cijeli sport, novi sadržaj koji će omogućiti da se svi mladi još jače zaljube u ovaj sport i izvuče iz njih ono najbolje.

Odlično realizirani kamp u 2019. godinu prepoznat je hokejaškoj populaciji i potražnja za sljedećim izdanjem se dvostruko povećala (i više rekao bi) do te mjere da smo počeli razmišljati o cirkularnom sistemu održavanja kampa. Pored domaćih hokejaša postoji izuzetan i stvaran interes stranih hokejašica i hokejaša. Stoga bi ZHC 2020 trebao biti i veći i jači i znatno sadržajniji od prethodnom. Dogovorena je suradnja sa još nekoliko stranih i domaćih trenera s akcentom na izvrsnost i kompetencije u radu sa djecom od 10-15 godina. Kamp bi trebali posjetiti i neki svjetski poznati hokejaši s čime bi drugo izdanje dobilo jedan znatno drugačiji i kvalitetniji nivo.

Mladen Ličina

COVID 19 (korona virus) UPDATE

Planiranje kampa je išlo kao po špagi dok se nije dogodila „korona“. Situacija sa koronom koja nas je vratila korak unazad, ali nisam izgubio vjeru u održavanje kampa i ove godine. Prilagoditi ćemo se situaciji, osim ako ne bude na snazi potpuna zabrana javnih okupljanja. Poduzeti ćemo sve mjere kako bismo zaštitili i osigurali naše sudionike, a sve u skladu sa naputcima iz nadležnih ministarstava. Isto tako, ako vidimo da iz viših razloga jednostavno kamp neće biti moguće održati, spremni smo na žalost i na tu opciju, kamp nećemo održavati pod svaku cijenu jer zdravlje i sigurnost nam je na prvom mjestu.

Također, ono što je izuzetno bitno je odigravanje prvenstvenih utakmica, i nastavak proljetnog dijela sezone koji je na žalost bio u potpunosti zaustavljen zbog pandemije virusom COVID-19, a može utjecati na održavanje i pomicanje datuma ZHC-a 2020.

Pratimo situaciju koliko i vi. Kako će stizati nove, nadamo se znatno povoljnije, informacije tako ćemo se i mi prilagođavati i informirati vas sve zainteresirane u nadi kako će usprkos svim nedaćama ZHC 2020 zablistati u svom punom sjaju u predviđenom terminu od 29.06. do 04.07.2020. godine.

Hockeyourself disclaimer

Hockeyourself je „pobrao“ lovicu za promociju kampa !?
HOW YES NO ili KAKO DA NE
Iako je Mladen profesionalno, gospodski i galantno ponudio refundaciju, galantno sam ju odbio bez imalo razmišljanja jer ovo nije promocija nego PODRŠKA.

Podrška odličnom hokejaškom projektu pokrenutom usprkos „dobronamjernom“ odgovaranju i podsmijehu. I mi smo bili u istoj koži pa smo uspjeli (fantastične metrike sa web stranice). Razlika je što smo mi umjesto sredstava uložili ogromne količine svog vremena oduzevši ga od svojih najbližih.
Podrška velikom entuzijazmu čovjeka koji nije kao kod mnogih ostao samo na praznim pričama nego ih je pretvorio u djelo. I to kakvo djelo. Kroz male hokejaške razgovore učesnici i njihovi roditelji nisu skrivali oduševljenje doživljenim na prethodnom kampu.
Podrška nečem novom u domaćem hokeju koje mu je donijelo dodatnu vrijednost kroz povećanje kvalitete mladih hokejašica i hokejaša, budućih hrvatskih hokejaških „zvijezda“ i budućih nositelja nacionalnog dresa.

Zašto podrška komercijalnom projektu? A zašto ne. Zašto ti to ne napraviš osim praznih priča u stilu „tribalo bi“. Naslušao sam se tih pustih „tribalo bi“ hokejaških priča kroz cijelu hokejašku karijeru da mi već „default-no“ samo prođu kao propuh kroz uho percipirajući ih kao lanjski snijeg.

Pa je pravo osvježenje i vrijedno podrške kad konačno netko nešto konkretno i napravi. Eto. Nije u šoldima sve iako nam "ne smrde".

Pusa

Dino Dušak
Hockeyourself

Pretraži

U svrhu poboljšanja Vašeg iskustva pregledavanja i korištenja web stranice hockeyourself.com, stranica koristi "kolačiće".
Daljnjim korištenjem stranice pristajete na uporabu "kolačića".